Пляжний пошук: особливості, труднощі і стратегія

Пляжний пошук: особливості, труднощі і стратегія

Більшість шукачів скарбів в жаркий період переміщаються з полів в прохолодніші і приємніші місця, такі як морські і річкові пляжі. Досить часто серед відпочивальників, особливо в оксамитовий сезон, можна побачити кілька чоловік з металошукачами, задумливо скануючих пісок і прибережну зону. Для когось пляж це тільки зона відпочинку, а для деяких це майданчик для хобі і невичерпне джерело цінних знахідок, оскільки туристи не втомлюються втрачати свої речі, і впродовж сезону на пляжах скупчується величезна кількість всіляких предметів, у тому числі ювелірні прикраси.

Проте перш ніж почати пляжний пошук треба оцінити свої шанси, адже досвідчені пошукові системи знають, що пляжі відносяться до досить "вибитих" ділянок, де конкуренція серед шукачів скарбів дуже висока. Навряд чи досвідчена пошукова система поширюватиметься, де він знайшов свою цінність, і якщо з'являється повідомлення, що на якому або пляжі виявлена супер знахідка, то швидше за все це неправдива інформація. Не варто на це звертати увагу, а планувати пошук, покладаючись на власну інтуїцію.

З чого почати пляжний пошук

Спершу треба оглянути місцевість, і якщо в прибережній зоні від ніг залишаються глибокі сліди, а на березі багато свіжих водоростей, то швидше за все ця лінія буде непридатна для пошуку цього дня, оскільки свідоцтво того, що море нанесло пісок на пляж, тому краще перейти на суху ділянку. На мілководді в цьому випадку теж робити нічого, оскільки усі цінності будуть накриті шаром свіжого піску. А ось твердий утрамбований пісок - це хороший знак для шукача скарбів, який вказує на перспективність пошуку. Крім того, якщо відразу знаходяться монети, то швидше за все тут ще не побували інші пошукові системи, і треба як можна ретельніше обстежувати цю ділянку, швидше за все за монетами послідують прикраси.

Якщо для пляжного пошуку використати простенький детектор з середніми характеристиками, то навряд чи він принесе хороший урожай, скоріш всього це будуть тільки пробки від пляшок і інше сміття. Для ефективного пошуку на пляжі потрібний металошукач з хорошою дискримінацією і чутливістю, наприклад мультичастотний Minelab CTX 3030, який може використати 28 частот одночасно в діапазоні від 1,5 до 100 кГц, а також занурюватися під воду на глибину до трьох метрів.

Дуже корисною функцією для пляжного пошуку є баланс грунту, як ручний такий автоматичний, оскільки мінералізація піску неоднорідна і часто міняється, а прилад з такою опцією може самостійно налаштовуватися на тип грунту. Щоб правильно настроїти металошукач на пляжний пошук треба заздалегідь потренуватися і зрозуміти як реагує прилад на ті або інші предмети при різному рівні чутливості. Не треба використати кимось рекомендовані налаштування і підвищувати чутливість до максимуму, усі параметри треба підбирати залежно від умов і власного досвіду.

Краще всього при скануванні орієнтуватися на звук, який виходить від мети, і тільки потім аналізувати інформацію на моніторі, яка допомагає розшифровувати сигнал точніше. Не варто махати котушкою при пошуку, а вести її повільно і упевнено, строго паралельно поверхні, так ефективність буде вища, а кількість знахідок в засмічених місцях збільшиться.

Подорожі з металошукачем на плечі  →
Оставить комментарий

Пока нет комментариев.

captcha